Ägg

Röd Nordgård

-Naturnära produkter och aktiviteter

Ägg

Varje dag, hela året, får vi omkring 30 ägg av våra fantastiska hönor. Det kanske inte låter så mycket, men det är verkligen mer än vad en familj på 4 kan göra av med på en dag. Därför är ni välkomna att svänga in på Röd Nordgård och köpa er ett par dagsfärska ägg. Om ni är vana vid ägg från mataffären kommer ni att bli positivt överraskade av våra äggs kvalité. De är mycket gulare och om ni steker dem så reser de sig, ett tecken på riktigt färska ägg. Anledningen till den lite extra gula äggulan är att hönorna är välmående och får varierande kost, som även innefattar grönsaker och grönt gräs, när vädret tillåter.

 

Om vi själva hade kunnat välja så skulle våra hönor få springa runt fritt på gårdsplanen under dagarna. Så hade vi det alltid förr. Men på senare år har vi fått stora problem med både rävar och rovfåglar, därför får de gå i utegården för det mesta. Dagar då vi har uppsikt på dem så springer de fritt på gården.

 

Om ni besöker oss under sommarhalvåret så har ni stor chans att få se små kycklingar. Vi brukar alltid få någon kull per år för att hålla upp antalet hönor.